Ja niestety jednak nie będę na spocie lacze
[O2] Szumiące klocki hamulcowe tył
Zwiń
X
-
[O2] Szumiące klocki hamulcowe tył
Od poczatku uzytkowania(samochód ma ponad 6 tys km) przy hamowaniu słychac szum , ocieranie przy hamowaniu z klocków na tylnych kołach , na przedniej osi ta dolegliwosc nie wystepuje.
Mam wrazenie ze klocki sa z bardzo twardego materiału z tad te dzwieki, obawiam się czy nie odbije sie to na trwałości tarcz? Czy w waszych samochodach zauwazyliscie podobne niedomaganie?
-
-
Hmm, mi też szumią, ale z przodu tak jakby były tarcze po dłuższym postoju (bo tak bywa), ale nawet jak mocno pohamuje wczasie jazdy to mi dalej szumią/trą, na przykład przy dojezdzaniu do swiatel jak depne hamulec deliktanie to wyraźnie słychać "szorowanie" o tarcze...to tak nie może być? sory za może głupie pytanie, myślałem, że taki urok klockówPozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
U mnie szorują na zimno. Jak się zagrzeją po paru hamowaniach to jest cicho. Ale strasznie mnie to wkurza, bo chyba klocki powinny być ciche, a nie szurać jak drezyna.
[ Dodano: Czw 15 Kwi, 10 22:48 ]
Słuchajcie ludzie!
Na przeglądzie ASO znalazło rozwiązanie moich głośnych klocków. "Pan rozpędzi się ze trzy razy do 150 i mocno przyhamuje aż do zatrzymania, bo klocki i zaciski są czyste, tylko na klockach zbierają się opiłki.
Zrobiłem i jest cicho!!! Nawet na zimno po ruszeniu rano nic nie szura i nie piszczy.pozdrawiam - Darek
Komentarz
-
Komentarz